Rente op je (spaar)geld

Heb jij geld op een spaarrekening bij de bank? Waar je vroeger nog rente kreeg op je spaargeld is dat tegenwoordig niet meer. Sterker nog, bij de meeste banken moet je vanaf een bepaald bedrag geld bijleggen (negatieve rente) om je geld bij de bank te mogen stallen. Door de coronacrisis en de oorlog gaat de inflatie omhoog. (12% in maart 2022)  Dit betekent dat de koopkracht van je geld alleen maar verder afneemt. Met andere woorden: Geld op de bank wordt langzaam minder waard. Er zijn alternatieven om rente te krijgen op je geld.

Rente op stablecoins

Stablecoins zijn cryptomunten waarvan de waarde gelijk blijft aan de USD (Amerikaanse Dollar). Onderstaande bedrijven geven rente in USDT en USDC. Dit zijn cryptovaluta die gekoppeld zijn aan de dollar (USD). De waarde blijft dus altijd gelijk aan de dollar. Om USDC, USDT of andere cryptovaluta te kopen heb je account nodig bij een wisselkantoor (exchange) zoals Binance. Registreer je via de volgende link en krijg 10% korting op transactiekosten https://www.binance.com/en/register?ref=SGSKK1YH

Nadat je hier Stablecoins hebt gekocht (bij onderstaande bedrijven staat welke je het beste kan kopen) kan je ze versturen. Vanaf het moment dat het binnenkomt bij een van onderstaande bedrijven start het genereren van je rente automatisch. De rentepercentages willen regelmatig.

BlockFi

"BlockFi is een gereguleerde serviceprovider gevestigd in de Verenigde Staten. Alvorens je deze status krijgt, moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden om te garanderen dat je klanten een veilige en beveiligde service kan bieden. Bovendien is de primaire bewaker van het platform Gemini Trust Company, LLC. Dit is een New Yorkse trustmaatschappij die wordt gereguleerd door het Department of Financial Services in New York."

BlockFi geeft 7.25% rente per jaar op USDT en betaalt maandelijks uit. Registreer je via onderstaande link dan krijg je $10 bonus als je minimaal $100 stort.

https://blockfi.com/?ref=97803f6d 

Ledn

Ledn is gevestigd in Toronto en is gereguleerd vanuit de federale toezichthouder in Canada. Ledn voldoet aan de hoogste standaard van consumentenbescherming en privacy. Daarnaast werkt het samen met BitGo en Genesis capital.

 

Ledn geeft 8% rente per jaar op USDC en betaalt maandelijks uit. Registreer je via onderstaande link dan krijg je $25 cadeau als je hier ooit besluit geld te lenen.

https://platform.ledn.io/join/fe41b65624c3775cc68e7ce5f357ca84 

Celcius

Celcius netwerk is opgericht in 2017. Het bedrijf is gevestigd in Malta met kantoren in Londen, New York en Tel Aviv.  Tot op heden ondersteunt Celsius Network meer dan 100.000 gebruikers wereldwijd met meer dan 730 miljoen dollar aan activa. Celcius werkt samen met BitGo, Primetruste en Fireblocks.

Celcius geeft verschillende rentepercentages van 9.32% per jaar op verschillende stablecoins. Registreer je met de volgende link en ontvang $40 bonus bij een minimale storting van $400. https://celsiusnetwork.app.link/159442c75 

Crypto.com

Crypto.com is bedrijf dat vele crypto diensten aanbiedt. Zoals een wisselkantoor (exchange). Cryptobetaalkaarten en de mogelijkheid tot lenen.  Het bedrijf is in juni 2016 opgericht en is gevestigd in Hong Kong. Crypto.com werkt samen met  Metropolitan Commercial Bank en VISA.

 

Crypto.com geeft verschillende rentepercentages van 8%  per jaar op verschillende stablecoins  en betaalt wekelijks uit. Registreer je met de volgende link en https://crypto.com/app/v4ndsw8gbx en ontvang $25 aan waarde van hun eigen cryptomunt (CRO)

NEXO

Nexo is opgericht in 2017 in Zug, Zwitserland. Het bedrijf is onderdeel van het beursgenoteerde Credissimo. een organisatie dat al meer dan 10 jaar ervaring heeft met het verlenen van kredieten. Het bedrijf doet er alles aan om te zorgen dat de veiligheid in orde is en is een Licenced and Regulated Financial Institution dat met de benodigde vergunningen komt.   Nexo geeft  12% rente op verschillende  stablecoins en betaalt dagelijks uit. Registreer je met de volgende link dan krijg je $10 gratis wanneer je ten minste $100 stort https://nexo.io/ref/yvq2imeqvq?src=web-link 

Niet zonder risico's

Geld stallen bij onderstaande bedrijven is niet zonder risico. Deze bedrijven zijn gedekt door grote fondsen maar vallen niet onder het depositogarantiestelsel. Mijn advies is om je geld te spreiden. Koop verschillende stablecoins en spreidt je geld over onderstaande bedrijven. Hiermee verklein je ook mogelijke risico’s. Zelf maak ik gebruik van onderstaande bedrijven en hun producten. Rente op je geld ontvangen via stablecoins is dus niet zonder risico's. Zoals zoveel dingen in het leven. De beloning voor het nemen van het risico is de rente die je ontvangt. Van geld op de bank weet je zeker dat het minder waard wordt.