Wat is Crypto

De term crypto is een afkorting van cryptografie. Wikipedia omschrijft cryptografie als "het versleutelen van informatie".

 

De afkorting crypto wordt veel gebruikt als men spreekt over cryptovaluta. Cryptovaluta zijn virtuele munten die met behulp van cryptografie zijn gemaakt.  Er zijn duizenden verschillende cryptomunten. De bekendste  is Bitcoin.  Als je iets wilt gaan doen met Bitcoin of andere cyptovaluta dan is het belangrijk dat je weet wat Bitcoin is.

 

Waarom Bitcoin?

Bitcoin is veruit de grootste en bekendste van alle cryptovaluta.

Bitcoin heeft het voor het  eerst de geschiedenis mogelijk gemaakt een transactie te doen met iedereen ter wereld zonder hulp van een derde partij. Ook heeft Bitcoin het voor het eerst mogelijk gemaakt dat iets digitaals niet gekopieerd kan worden. De Bitcoin blockchain is het grootste en veiligste computernetwerk dat er ooit geweest is. Het Bitcoin netwerk is nooit offline geweest of gehacked. En niemand is in staat het uit te zetten.

 

Door het trage netwerk is Bitcoin momenteel niet geschikt als dagelijkse betaalmethode. De vergelijking met goud is logischer. Bitcoin is in vergelijking met goud: makkelijker en goedkoper te verplaatsen, op te slaan, op te delen, te controleren op echtheid en is werkelijk schaars. Van goud weten we niet hoeveel we nog gaan vinden of hoeveel er überhaupt in omloop is.

Waar koop je Bitcoin en andere cryptomunten?

Ik koop Bitcoin en andere cryptovaluta bij Binance. Binance is het grootste cryptowisselkantoor (exchange) ter wereld.  Binance is actief in honderden landen er er wordt dagelijks voor honderden miljoenen verhandeld. Als je de volgende link gebruikt om je hier te registreren dan krijg je 10% korting op al je transactiekosten: https://www.binance.com/en/register?ref=SGSKK1YH